Vrijspraak voor de vrachtwagenchauffeur die een scootmobiel omver reed

20140211_160352-ERASERUTRECHT – De rechtbank spreekt een Etos chauffeur vrij van schuld aan een ongeluk op 3 december 2012 in Utrecht.  De verdachte de 63-jarige Cornelis A. gaf op een kruising in het centrum geen voorrang aan een scootmobiel.  De 57-jarige bestuurster van de scootmobiel raakte zwaar gewond. Volgens de rechtbank heeft de chauffeur geen schuld aan dit ongeluk.

camerasysteem

De verdachte kon de scootmobiel niet zien. De officier eiste toch een werkstraf van 120 uur en 1 jaar niet rijden waarvan 9 maanden voorwaardelijk.  Volgens de officier was het ongeluk gebeurd, omdat de chauffeur het camerasysteem in zijn auto niet had ingeschakeld.

onmogelijk

Advocaat Kant vroeg al om vrijspraak. Hij voerde aan dat het onmogelijk was voor de chauffeur om de scootmobiel te zien. Het camerasysteem werkt niet bij sneeuwval en de chauffeur heeft al het nodige gedaan om een ongeluk te voorkomen. Dat was een ongeluk waarbij van schuld geen sprake is, stelde hij. De rechtbank was het daarmee eens. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

15 mei 2014 Over een vrachtwagen en een scootmobiel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.