Een boze strafklant die de politierechter niet wil aankijken

utrecht2012042700170_thumbUTRECHT – Wilt u mij aankijken als ik tegen u praat, vraagt rechter Els de Stigter aan de 35-jarige Allan. Ik kijk in mijn stukken  antwoordt hij op luide toon en daarmee is de toon letterlijk gezet. Allan blijkt een slecht luisterende, hard pratende boze man die zich slecht kan beheersen.  Hij wordt beschuldigd van mishandeling.

dossier

Allan is boos op het justitie want hij heeft geen dossier van zijn eigen strafzaak. Het parket stuurt dat dossier om privacyredenen niet naar niet professionele procesdeelnemers. Want de namen van de slachtoffers staan in het dossier.

Allan loopt schreeuwend naar voren om de brief van de officier aan de rechter te laten zien.  De griffier vraagt of ze politie moet bellen. Rechter de Stigter vindt het niet nodig.  Zij bestudeert de brief. Allan loopt met draaiende ogen terug. Hij ziet er bijzonder eng uit.  Hij veroordeelt zichzelf op deze manier.

inzien

Het lijkt of Allan niet luistert, maar misschien kan hij geen informatie verwerken. They are gonna fuck me here, zegt hij tegen een blonde vrouw die achter hem in de zaal zit zit. De rechter legt hem uit dat hij op het parket het dossier kan gaan inzien. De officier zal hem een uitnodiging sturen. De  volgende zitting is op 3 september. Daar krijgt u geen bericht meer van. Dat zeg ik u nu aan, zegt de politierechter tegen Allan.

Krijg ik daar nog bericht van,  vraagt Allan. Rechter De Stigter legt het hem nog maar een keer uit.  Af en toe is het geduld van rechters bewonderenswaardig. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.