Coffeeshop Shabab advocatendag

marihuana 2ARNHEM – De advocaten van 11 verdachten in de zaak rond coffesshop Shabab richten  hun pijlen op het Nederlandse gedoogbeleid.  De coffeeshop van Mimoun T. kon  jarenlang floreren. De gemeente Utrecht trad nooit ergens tegen op, maar op een dag in november 2012 was het opeens allemaal afgelopen. Coffeeshopeigenaar Mimoun is tot 3,5 jaar cel veroordeeld.  Dat moet zo blijven, vindt het OM.

marihuana

T. ging met 10 medewerkers van zijn volgens  de rechtbank en criminele organisatie in hoger beroep. Voor de meeste verdachten zijn het spannende weken want de rechtbank was milder dan de officier en nu eist de advocaat generaal weer hogere straffen tegen de kleine vissen.

kleine vissen

Het Openbaar Ministerie eist tegen 9 verdachten 1,5  jaar cel. Deze groep kreeg van de rechtbank een lagere straf. De 39-jarige Salim B. stuitert de gevangenis in en uit.  Hij zat 6 maanden in voorarrest toen de rechtbank hem vrij liet, zo vertelt zijn advocaat Maarten Meulemeesters.

De officier eiste 1,5 jaar. De rechtbank legde 1 jaar op. H. ging terug de cel in maar hij ging in hoger beroep en hij werd na 2 maanden door het hof weer vrijgelaten, aldus Meulemeesters. Op 14 juli weten alle  verdachten of ze nog terug moeten naar de gevangenis.  (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

13 juni 2014 Coffeeshop Shabab eisen in hoger beroep

20 december 2013 Coffeeshop Shabab en de kronkels van het gedoogbeleid

22 november 2013 Draconische eis tegen medewerker coffeeshop Shabab

11 november 2013 Forse eisen coffeeshop Shabab

6 november 2013 Eerste dag behandeling coffeeshop Shabab

10 september 2013 Laatste regiezitting coffeeshop Shabab rechtbank wijst 10 getuigen toe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.