Frauderende advocate vraagt om coercive control deskundige maar krijgt hem niet

Jan BooneDEN HAAG – Advocaat Jan Boone vraagt tijdens een regiezitting  om in de zaak  tegen de frauderende advocate Monique van H.  2 deskundigen te benoemen. Het gaat om de Amerikaanse huiselijk geweld deskundige Evan Stark en de Nederlandse rechtspsychologe Corine de Ruiter.

Jan Boone

De 54-jarige failliete voormalig advocate uit Soesterberg heeft bekend dat ze voor miljoenen heeft gefraudeerd met rekeningen aan grote klanten. Volgens Boone is de vrouw tien jaar lang mishandeld door haar partner Jos van  Hal Scheffer. PVV-politicus Van Hal Scheffer pleegde zelfmoord vlak nadat zijn vrouw in voorarrest belandde.

Volgens Boone oefende de overleden echtgenoot een ware terreur uit. Zo schopte hij de hond van zijn vrouw voor haar ogen dood. Door al die terreur is er een externe dwang ontstaan waardoor de advocate fraudeerde. Boone heeft een Amerikaanse deskundige op dit gebied gevonden. Hij wil dat deze Evan Stark de verdachte onderzoekt.

onvoldoende

Vorig jaar heeft Boone al een deskundige gekregen van de rechtbank maar diens rapport noemt de advocaat volstrekt onvoldoende.

De rechtbank wijst het verzoek van Boone af. De rechtbank stelt dat Boone dit verhaaal tijdens de inhoudelijke behandeling zelf mag vertellen. Die inhoudelijke behandeling is op 24 juli. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

11  juni 2013 Frauderende advocate vertelt een nieuw verhaal

20 juni 2012 Frauderende advocate op vrije voeten

8 juni 2012 Advocate in bewaring wegens miljoenenfraude

Een gedachte over “Frauderende advocate vraagt om coercive control deskundige maar krijgt hem niet”

  1. Als dan zo nodig de naam van partner vermeld moet worden, dan heeft het geen zin om de verdachte met initialen te benoemen.
    En voor alle duidelijkheid, de meerwaarde van het vermelden van de naam van de voormalige partner van de verdachte, ontgaat mij in het geheel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.