De kleine vissen van de illegale lotto moeten aan het werk

lottoARNHEM – De advocaat-generaal eist werkstraffen tegen 5 medewerkers van van de Illegale Lotto die 5 jaar geleden floreerde in heer Utrecht. Volgens het OM maakten ze deel uit van een criminele organisatie.

criminele winst

Hun bazen, de 2 hoofdverdachten, hebben een paar maanden in de cel uitgezeten. En ze hebben tonnen criminele winst afgedragen aan de staat. Zij hadden de illegale loterij opgezet. Via verschillende horecagelegenheden en ook andere locaties konden deelnemers voor een paar euro meedoen met de loterij.

Tussenpersonen vulden de lijsten in en incasseerden de inleg. De lijsten werden vervolgens gefaxt naar de twee hoofdverdachten. Als er op zaterdag bekend werd gemaakt welke getallen waren getrokken verzamelde men zich in een  pand aan de Stationsstraat in  Utrecht waar de administratieve verwerking van de lotto plaatsvond. De eventuele winsten werden, door tussenkomst van de tussenpersonen, uitgekeerd aan de winnaars.

werkstraffen

De advocaat-generaal vindt dat de geëiste werkstraffen recht doen aan de ernst van de feiten en de rol die verdachten hebben gespeeld bij deze feiten. “Kansspelen blijven aan strenge regels gebonden en niet aan willekeurige krachten van het veld overgelaten. Er zal altijd een verbod blijven kansspelen te organiseren zonder vergunning en buiten elke controle om”, aldus de advocaat-generaal op de zitting. De advocaat-generaal heeft ook rekening gehouden met het tijdsverloop. Daarom zijn de geëiste werkstraffen in hoger beroep lager dan de opgelegde werkstraffen door de rechtbank.

De rechtbank veroordeelde de verdachten tot werkstraffen variërend van 240 tot 120 uur. De verdachten gingen in beroep. Uitspraak  over twee weken. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

23 oktober 2013 Bazen illegale Lotto worden niet geplukt

26 juni 2012 Bazen illegale Lotto worden geplukt voor tonnen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.