Beruchte huisbaas legt beslag om klagende huurders terug te pakken

20140211_160352-ERASERUTRECHT – Dit is gewoon een pesterij omdat mijn clienten naar de huurcommissie zijn gestapt. Dat stelt advocaat Mark Appel tijdens een kort geding in de rechtbank in Utrecht. Appel eist deze week namens 2 huurders dat het beslag, dat hun huisbaas heeft laten leggen, wordt opgeheven.

huurcommissie

Appel treedt op namens 2 huurders van de Utrechtse huisbaas Marcel van H. De 2 huurden kamers in een pand aan de Wittevrouwensingel in Utrecht. Ze betaalden  ongeveer 900 euro per maand en ze stapten naar de huurcommissie. De huur werd verlaagd tot 500 euro.  Daarna brak de hel los.

aangifte

De huurders werden het slachtofffer van pesterijen en intimidaties Zijn huurders deden aangifte. De strafzaak loopt. Die werd op 31 maart aangehouden m getuigen te horen.

Van H. wil dat de huurders die in 3 maandelijkse termijnen de huur betalen. Dat eist hij niet van al zijn ander huurders, die niet naar de huurcommissie zijn gestapt. Daarom is het een pesterij, zegt advocaat Appel. Ook daar loopt een rechtszaak over. De rechter beslist op 11 juli over de opheffing van het beslag. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

31 maart 2014 Strafzaak tegen beruchte huisbaas aangehouden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.