Hof schrapt fors in de straffen voor de kleine vissen van de illegale lotto

lottoARNHEM – Het hoger beroep van 5 leden van de organisatie die 5 jaar geleden in Utrecht een illegale Lotto organiseerde, is een groot succes geworden.

familie

De 2 bazen van de illegale Lotto hebben hun gevangenisstraffen van een paar maanden inmiddels uitgezeten. Vijf verdachten die vooral familie waren en allerlei administratieve zaken deden in de organisatie, kregen van de rechtbank werkstraffen van 120 tot 240 uur.  Dat vonnis van de rechtbank was precies 3  jaar geleden.

tijdsverloop

De advocaat generaal was vanwege dit forse tijdsverloop al mild. De eis in hoger beroep luidde:  werkstraffen van 100 tot 160 uur. De rechtbank legt 1 kleine vis 120 uur op. Twee andere verdachten krijgen een boete van 1000 euro.

vrijspraak

Twee kleine vissen worden zelfs helemaal vrijgesproken. Wetenschap van de illegale Lotto kon niet bewezen worden, zegt Maarten Meulemeesters die een van deze trofeeën op zijn naam mag zetten.  (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

20 juni 2014 De kleine vissen van illegale Lotto moeten aan het werk

23 oktober 2013 Bazen illegale Lotto worden niet geplukt

26 juni 2012 Bazen illegale Lotto worden geplukt voor tonnen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.