Acquisitiefraude hof deelt met hogere straffen om een leven van list en bedrog een andere wending te geven

arnhemARNHEM – Het gerechtshof veroordeelt de 35-jarige  Duane D. uit Den Haag tot een gevangenisstraf van 3 jaar. D. had van de rechtbank 2  jaar netto  gekregen. Hij was daartegen in beroep gegaan.

Gerechtshof

De advocaat generaal had om bevestiging van dat vonnis gevraagd. Maar het hof vindt het veel erger.

D. heeft samen met 2 anderen tussen  2008  en 2012 bedrijven, overheidsinstanties en personen valselijk bewogen grote bedragen over te maken naar rekeningen waarover één of meer deelnemers van de criminele organisatie de beschikking hadden. Ze onderschepten bijvoorbeeld post en veranderden dan het rekeningnummer op facturen.

Vervolgens werden die bedragen een aantal malen door geboekt naar rekeningen van andere BV’s die eveneens in handen waren van de criminele organisatie. Het feitelijke schadebedrag bedraagt ongeveer 1,3 miljoen euro. Ook hebben ze geprobeerd tot 6  miljoen op te lichten.

list en bedrog

Het gerechtshof is van oordeel dat de door de rechtbank opgelegde en de door de advocaat-generaal gevorderde straffen onvoldoende recht doet aan de strafdoeleinden. Een hoge onvoorwaardelijke gevangenisstraf dient verdachten er van te doordringen dat zij hun leven van list en bedrog een andere wending dienen op te geven.

De 2 medeverdachten krijgen er ongeveer 1 jaar bij van het hof.  Zij krijgen 36 en 32 maanden gevangenisstraf. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

27 juni 2014 Aquisitiefraude OM wil in hoger beroep bevestiging van straffen rechtbank

3 oktober 2013 Acquisitiefraude 2 jaar zitten

17 september 2013 Geslepen boeven

 

 

 

.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.