Coffeeshop Shabab een succesvol hoger beroep voor de hele familie

marihuana 2ARNHEM – De eigenaar  van de Utrechtse cofffeeshop Shabab heeft zijn straf in hoger beroep 1 jaar naar beneden weten te kletsen.  De 55-jarige Mimoun T. krijgt van het hof 30 maanden.

coffeeshop

T. runde de coffeeshop tientallen jaren.  Zijn advocaten hielden vol dat er zolang gedoogd is dat T. niet vervolgd zou mogen worden. Maar T. heeft de gedoogvoorwaarden overtreden en fraude gepleegd, stelt het hof vast.

werkstraffen

Ook voor de 10 andere verdachten is er  een beetje opluchting. Zij hoorden eisen tot 2,5 jaar. Maar deze medewerkers van de coffeeshop onder wie 6 familieleden van T. krijgen zelfs  lagere straffen dan de rechtbank Midden Nederland had opgelegd. Driss T. krijgt 6 maanden. De andere medewerkers van de coffeeshop krijgen werkstraffen van 180  tot 240 uur.

Salim B. die volgens zijn advocaat Maarten Meulemeesters de gevangenis in en uit stuiterde, is uitgestuiterd. De advocaat generaal wilde B. weer naar binnen hebben. Maar het hof legt een straf op van 227 dagen, precies gelijk aan het voorarrest.  De zaak gaat verder met een ontnemingsvordering op 26 augustus.(andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

13 juni 2014 Coffeeshop Shabab eisen in hoger beroep

20 december 2013 Coffeeshop Shabab en de kronkels van het gedoogbeleid

22 november 2013 Draconische eis tegen medewerker coffeeshop Shabab

11 november 2013 Forse eisen coffeeshop Shabab

6 november 2013 Eerste dag behandeling coffeeshop Shabab

10 september 2013 Laatste regiezitting coffeeshop Shabab rechtbank wijst 10 getuigen toe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.