Ron P. krijgt 4,5 jaar erbij wegens doodslag

den haagDEN HAAG – Het gerechtshof legt de 39-jarige Ron P. 4,5 jaar op wegens doodslag op Anneke van der Stap P. zit al een straf van 18 jaar uit vanwege de moord op Christel Ambrosius, de Puttense moordzaak

Den Haag

De 22-jarige Van der Stap werd in juli 2005 voor het laatst gezien toen zijnde trein nam van Enschede naar Den Haag. Haar lichaam werd 11 dagen later gevonden in Rijswijk. P. had spullen van de vrouw in bezit. Hij zweeg.

levenslang

Het OM eiste al 2 keer levenslang wegens moord tegen de verdachte die blijkbaar  een probleem heeft met vrouwen. Advocaat Ruud van Boom overtuigde de rechtbank dat er geen wettig bewijs was, De rechtbank sprak P. vrij.  Maar het gerechtshof ziet voldoende bewijs voor doodslag. 

Hoewel de straf wel erg veel lager wordt dan het Openbaar Ministerie eiste.  Dat komt omdat de 2 moorden tegelijk hadden kunnen worden berecht. Dan was een maximalse straf van 20 jaar mogelijk geweest. Er bleef nog4,5 jaar over.

P. gaat in cassatie. Advocaat Ruud van Boom blijft van mening dat er geen bewijs is. Wordt vervolgd. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

18 juni Vasthoudend OM eist opnieuw levenslang tegen Ron P.

5 oktober 2012 Ron P. zelf ook in hoger beroep

3 oktober 2012 Openbaar ministerie in hoger beroep tegen vrijspraak Ron P.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.