Verslaafd geboren

Utrecht.pngUTRECHT – Michael is 31 jaar oud en hij is verslaafd geboren. Dat vertelt het reclasseringsrapport. Rechter Den Otter vertelt ons niet waaraan baby Michael verslaafd was, maar duidelijk is dat zo’n verslaving niet direct bijdraagt aan een succesvol leven.

moord 

Twaalf jaar geleden was Michael betrokken bij de moord op een neef. Hij kreeg 4 jaar wegens medeplichtigheid.  Anderhalf jaar geleden kreeg hij van de rechtbank Den Haag nog eens 2 jaar. Hij is inmiddels vrij. Michael moet zich net als Volkert van der Graaf aan de voorwaarden houden.

pistool

Nu is er een pistool in zijn woning gevonden. Althans de woning waar zijn ex met hun 3-jarig kind woont. Dat is een duur pistool. Want de officier vordert de herroeping van de voorwaardelijke invrijheidsstelling  (VI) van 9 maanden.

zwager

De politie deed onderzoek naar de zwager van Michael  met wie Michael grote problemen heeft. Die zwager klapte eruit over de tap dat Michael een Kalasjnikov in huis heeft. De politie ging direct op onderzoek uit.

reclassering

Michael was het wapen vergeten. Het lag er al 7 jaar vertelt hij aan de rechter. Het ging zo goed met de reclassering, vertelt hij. Hij kreeg een eigen woning maar die moest hij afzeggen omdat hij in de cel zat.

officier

Een boze officier vermoedt dat Michael de reclassering een rad voor de ogen draait.  De officier laat doorschemeren dat er meer aan de hand is. Daar wordt advocaat Tricoli kwaad om. Hij betoogt dat   gegevens uit een geheim politieonderzoek komen. De advocaat moet dat kunnen controleren, betoogt hij. Hij wil deze rechtszaak van tafel.

rechtsregel

De rechtbank vindt dat onzin. Er is geen rechtsregel die zich ertegen verzet dat informatie uit een nog lopend onderzoek door middel van een afscherm proces-verbaal wordt doorgegeven, indien het opsporingsbelang in dat nog lopende onderzoek zich ertegen verzet dat alle informatie daarover wordt gegeven.

Michael gaat weer een tijdje naar binnen. Hij krijgt 5 maanden voor het pistool. Die straf heeft hij al vrijwel uitgezeten. Daar komen nu 9 maanden bij.  (andereverhalenuitderechtbank.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.