Waar de hele dag blowen toe kan leiden

20140718_113854-EFFECTS_thumb (1)UTRECHT – En je zei niet joh ben je wel helemaal lekker toen hij voorstelde om daar te gaan inbreken.  Dat vraagt de rechter aan de 19-jarige Boris de B.. Boris is een meerderjarige om met de voornaam achter te spreken. Hij heeft geen strafblad. Hij heeft eigenlijk ook niet zo veel gedaan. Alleen in een periode dat hij 20 blowtjes per dag rookte, is hij in een waas is hij betrokken geraakt bij een gewapende woningoverval.

rechtbank

Alles stond in het teken blowen. Toen hij bij een vriend in huis blowde, zag Boris dat deze vriend geld uit een kluis haalde om wiet te kopen.  Boris appte naar zijn vriend Riggi dat er 15.000 euro in huis zou zijn in een kluis.  Die vriend Riggi werd daar zo hebzuchtig van dat hij besloot in te breken. Boris ging mee. Hij wachtte buiten.

balletjespistool

Dat inbreken mislukte. Volgens Riggi is Boris de kwade genius achter het plan. Vervolgens kwam Boris met een balletjespistool op de proppen. Dit balletjespistool is in Frankrijk gewoon te koop en in Nederland verboden.

Met het balletjespistool belde Riggi aan. Een 19-jarige vriendinnetje dat toevallig alleen in de woning was, deed open. Zij kreeg het pistool op haar hoofd. Ze moest op de grond gaan liggen terwijl Riggi de slaapkamer op zijn kop zette.  Het meisje kon hem gelukkig duidelijk maken dat zij er ook niet woonde. Riggi pakte een gouden ring, een Iphone en een ketting maar een kluis vond hij niet. Hij holde weg en hij vluchtte weer samen met Boris.

uitkijk

Het meisje zit in de zaal als slachtoffer.  Ze huilt weer als het haar belevenissen worden voorgelezen. Het leek erop dat u op de uitkijk stond concludeert de officier over Boris. Wat had  u daar anders te zoeken Want Riggi wist de woning al te vinden. Maar Boris herhaalt dat het allemaal in een waas is gebeurd. Blowen leek het enige belangrijke. Ze moesten geld hebben om te blowen.

Riggi is al tot 3 jaar veroordeeld. De officier eist tegen Boris 2 jaar waarvan 8 voorwaardelijk. Advocaat Joost Denissen vindt dat te veel. Volgens Denissen is Boris niet meer dan medeplichtig aan 1 inbraak. Meer bewijs is er volgens Denissen niet. Uitspraak 5 augustus. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

l

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.