Wie niet springt is een Ajax supporter

KNVBUTRECHT – Namens de voetbalbond KNVB bepleit advocaat Harro Knijff dat het allemaal de schuld is van  Ajax.  Supporters van die club noemen zich volgens Knijff al jaren joden en daarmee lokken ze fans van de tegenstander om anti joods leuzen te roepen.

springen

Het kort geding draait om de leus Wie niet springt die is een Jood ook vaak verbasterd Wie springt die is een Jood. Volgens Knijff treedt de KNVB terecht niet op. Deze leus is wellicht smakeloos maar niet racistisch.  Net zomin als Haagse Joden wat FC Utrechter fans tegen ADO dans riepen, volgens de rechter kon worden bestempeld als racisme.

bekerfinale

De Stichting Ban is in de boom geklommen omdat die springleus tijdens de bekerfinale veel is geroepen.  Nu organiseert de KNVB eigenlijk maar 2 wedstrijden per jaar. De strijd om de KNVB beker en de  wedstrijd om de Johan Cruijff schaal. Die wedstrijd is op 3 augustus; weer tussen PEC en Ajax.

Nu wil Stichting wil dat er op 3 augustus tijdens de wedstrijd om de Johan Cruyff wordt opgetreden tegen deze springleus. Alle andere wedstrijden worden georganiseerd door de clubs. De stichting moet bij de clubs en dan vooral bij Ajax zijn,  betoogt Knijff.

racisme

De Stichting vindt dat de KNVB een maatschappelijke taak heeft. Er moet een dwangsom  op gelegd worden van  1 miljoen euro. Volgens de KNVB heeft de Stichting ongelijk. Rechter Steenberghe doet op 30 juli al uitspraak zodat alle fans bij de Johan Cruyff schaal weten waar ze aan toe zijn. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

13 juni 2014 Kort geding over jodenleuzen in stadions uitgesteld

3 gedachten over “Wie niet springt is een Ajax supporter”

  1. Dus als ik me niet vergis kan KNVB wanneer ze dit winnen nooit meer een stadionverbod opleggen vanwege het gebruik van het woord jood.

    1. Dit kort geding gaat alleen om de leus wie niet springt die is een Jood. Andere leuzen zoals de Hamasleus zijn racistisch en verboden

  2. Ik ben benieuwd naar de eerstkomende ADO-ajax aangezien de haagse burgermeester gisteren duidelijk heeft aangegeven geen enkele moeite te hebben met antisemitistische leuzen en Jodenhaat die gisteren massal op de Gazademonstratie in Den Haag zijn geuit.

    Waarschijnlijk geleden er voor Booslims hele andere regels dan voor voetbalsupporters. Een keer ‘Hamas Hamas’ roepen levert je al snel een stadionverbod op en een boete van 500 euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.