Gelukkig Nieuwjaar

gelukkig nieuwjaarARNHEM – De advocaat generaal eist  20 maanden  gevangenisstraf tegen de 50-jarige Michel D. uit Leusden wegens poging tot doodslag. Volgens de officier heeft Michel in de nieuwjaarsnacht in Leusden de  36-jarige Jeroen neergestoken.

kankerhoer

Het slachtoffer ging bij om vier ’s nachts bij Michel langs, hoewel ze eerder op de dag ruzie hadden gehad. De 2 mannen die elkaar al lang kenden hadden ruzie gekregen omdat Jeroen de vriendin van Michel voor ‘ kankerhoer’ had uitgemaakt. Toen Jeroen onder invloed van minimaal 15 bier en nogal wat snuifjes coke bij de verdachte aan de deur kwam om het goed te maken, liep het opnieuw uit de hand.

het spijt me

Michel wilde hem niet binnen laten. Hij stuurde de Jeroen weg. Buurtbewoners hoorden het slachtoffer roepen het spijt me, het spijt me. De verdachte zette de achtervolging in. De 2 mannen kwamen elkaar op een parkeerplaats opnieuw tegen. Daar was een korte schermutseling. Buurtbewoners hoorden Michel  zeggen dat hij het slachtoffer neer wilde steken.

ambulance

Jeroen had niets in de gaten pas op het volgende adres, een vriend die 50 meter verderop woonde, ontdekte hij dat hij op 4 plaatsen gestoken was. Hij moest in de ambulance worden afgevoerd naar het ziekenhuis. Jeroen lag bijna 1 maand in het ziekenhuis. Hij eist een schadevergoeding van 2500 euro. Jeroen vertelde aan de rechtbank dat hij door dit misdrijf pas goed beseft wat hij andere mensen in het verleden heeft aangedaan.

De verdachte ontkende. Er spraken wel wat kleine zaken in zijn voordeel. Er is geen mes of ander steekwapen gevonden in of rond zijn woning. Hij had geen bloedsporen op zijn lichaam. De rechtbank legde al 20 maanden waard nadat de officier 3 jaar had geeist.  Uitspraak 11 augustus. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.