Wageningse gifmoord

Natrium azideARNHEM – Het gerechtshof verlengt de voorlopige hechtenis van  de 56-jarige Nasr S. uit Wageningen. S. is tot 18 jaar veroordeeld vanwege de gifmoord op zijn 60-jarige echtgenote Marian Heij.

Natriumazide

S. zou de vrouw hebben vergiftigd met natriumazide. Volgens de rechtbank vergiftigde  S. etenswaren waarvan hij wist dat vrouw  ze tot zich zou nemen. Hij regelde het gif bij een vriendin die in een Nijmeegse ziekenuis werkt. Tegen de vriendin zei hij dat hij last had van een muizenplaag.

Volgens de rechtbank is het motief geld. De verdachte  was de enig erfgenaam van boekverkoopster Marian Heij.

dodelijk 

S. ging in hoger beroep. De verdediging greep de kans om een eigen onderzoeker aan het werk te zetten. Deze onderzoeker stelde vast dat de gebruikte hoeveelheid gif niet dodelijk was. Daarop bepaalde het hof dat een onafhankelijk onderzoek het werk moest. Dat onderzoek duurt nog 2 maanden. Wordt vervolgd. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.