Witgoedoplichter en de camera van Tros opgelicht

565656ARNHEM – De rechtbank begrijpt niet waarom de 53-jarige Michael U. uit Arnhem niet is uitgenodigd op het bureau maar voor de draaiende camera’s van Tros opgelicht is aangehouden. De rechtbank noemt deze fouten onherstelbaar. Maar de officier komt ermee weg.

Witgoedservice

Met name ook nu de aanhouding en het geboeid afvoeren van verdachte is gefilmd, waardoor de aanhouding bovendien in strijd met het subsidiariteitsbeginsel is geweest. Het was niet nodig en  bezwarend om verdachte op die wijze aan te houden. Maar dit is niet in strijd met de grondslagen van het Nederlandse strafprocesrecht.

verduistering

De rechtbank veroordeelt U tot tot een werkstraf van 240 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van 6 maanden wegens verduistering. De rechtbank spreekt U. vrij van oplichting.

U.  heeft 3 jaar lang als ondernemer in ‘witgoed’ geldbedragen verduisterd van bijna 50 klanten door de bestelde goederen niet te leveren.

lopende camera

Bij het bepalen van de straf heeft de rechtbank rekening gehouden met de omstandigheden rondom zijn aanhouding. De officier had 30 maanden geeist waarvan 6 voorwaardelijk. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

2 gedachten over “Witgoedoplichter en de camera van Tros opgelicht”

  1. deze verdachte mag de tros wel dankbaar zijn. Ondoordacht optreden van de tros maar die omroep is slechts uit op een leuk uitzenduurtje beetje sensatie. Maar zelf regelmatig veroordeeld worden door de raad van de journalistiek. Verdachten zouden civiele vorderingen aanhangig moeten maken tegen tros. Eigen rechtertje spelen is dan ineens minder leuk.

  2. Kijk ik heb me vroeger ook gedeeltelijk bezig gehouden met criminaliteit en geld lenen en niet kunnen terug geven
    Een soort oplichting is dat dan het is een ziekte die nooit helemaal zal verdwijnen
    Verder heb ik me ook bezig gehouden met diefstal inbraak heling mishandeling bedreiging etc maar ben nu al een hele tijd goed bezig en op het goede pad hopelijk blijft dat zo

    Vriendelijke groeten Ex Crimineel en Ex Geweldpleger Danny van Strien

    http://Www.dannyvanstrien.jimdo.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.