Huiselijke moord 7 jaar voor een man die het netjes wilde afsluiten

promenade-zeistUTRECHT – De rechtbank veroordeelt de 52-jarige Petrus M. tot 7 jaar gevangenisstaf wegens doodslag. M. heeft in hun huis  in Zeist zijn vrouw de 51-jarige Herma van Essen gedood.

Zeist

Het stel lag in een scheiding.  M. een  veelpratende control freak wilde de relatie netjes afsluiten maar volgens de rechtbank ging hij uit zijn dak. De emoties liepen bij de man op die bewuste vrijdagmiddag zo hoog op dat hij zijn vrouw wurgde.

zelfverdediging

Volgens de man viel zijn vrouw hem aan en had hij uit zelfverdediging gehandeld. De rechtbank verwerpt dat . Want zelfs als het inderdaad zo is dat de man werd aangevallen dan heeft hij zich verdedigd op een manier die in geen enkele verhouding staat tot de ernst van die aanval.

toerekeningsvatbaar

De officier van justitie eiste 10 jaar.  Maar uit rapportage is gebleken dat het om een man gaat met een ontwikkelingsstoornis en er daardoor sprake is van verminderde toerekeningsvatbaarheid. Ook heeft de rechtbank meegewogen dat er sprake is van voorwaardelijke opzet. En met het feit dat de man vanwege zijn ziektebeeld niet meer goed kon omgaan met de emotionele situatie waarin hij verkeerde en daardoor onder grote spanning leefde. Het hoger beroep dient op 16 januari,(andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

17 juli 2014 Huiselijke moord op mijn moeder die ook mijn vader was

28 april 2014 Huiselijke moord wie hadden een sleutel van de woning

7 februari 2014 Huiselijke moord verdachte naar Pieter Baan

8 november 2013 Huiselijke moord 90 dagen

28 oktober 2013 Huiselijke moord 2 weken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.