De moord op de kaasboer aan de Beukstraat de verdachte heeft belangrijker zaken te doen

beukstraat.jpgUTRECHT – Andre F. is niet naar de zitting gekomen om de beschuldigingen aan te horen. F. heeft bezoek, vertelt zijn advocate Frederique ten Berge. Het is de eerste keer dat de 46-jarige F. zijn vriendin ziet na de bevalling. Dat is natuurlijk belangrijker dan een pro formaatje in de rechtbank voor een moord, die F. naar eigen zeggen toch niet heeft gepleegd.

Beukstraat

De officier van justitie noemt het doodslag met strafverzwaring. De officier gaat bewijzen dat F.  kaasboer Kees Witteveen  heeft gedood om een televisie, een telefoon en geld mee te  nemen uit diens woning in de Beukstraat. Het was een zoete inval van verslaafden en daklozen in het huis van de kaasboer. F. sliep er zelf ook regelmatig.

F.  is herkend op beelden van camera’s  in het centrum van Utrecht. Zijn advocate wil  getuigen horen. De officier begrijpt dat maar zij wijst er wel op dat deze getuigen door het vele drugsgebruik misschien last hebben van geheugenschade.

sectierapport

Advocate Ten Berge doet haar beklag dat het sectierapport nog niet klaar is. Dat is een belangrijk want ze gaat haar verdediging baseren op het tijdstip van overlijden. Ze vraagt ook  nader onderzoek door het NFI. De rechtbank wijst dat toe. Ook krijgt de verdediging 4 getuigen. De zaak gaat verder op 28 oktober met een pro forma. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

30 mei 2014 De moord op de kaasboer in de Beukstraat 3 maanden

23  mei 2014 De moord op de kaasboer in de Beukstraat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.