Speedbootbrokkenmaker voorgeleid

speedbootUTRECHT – De officier van justitie brengt een 49-jarige man uit Oosterbeek voor de rechter commissaris op verdenking van doodslag. Volgens de officier bestuurde deze verdachte de speedboot die op 2 augustus in Vinkeveen een sloep omver voer. Twee opvarenden van de sloep kwamen om het leven.

speedboot

In de sloep zaten 4 vrienden uit Leusden.  De speedboot schuurde met de boeg over het dek van de sloep. Twee vrienden uit Leusden van 51  en 42 jaar overleefden de botsing niet. De speedboot ging ervan door. De politie begon een klopjacht en arresteerde korte tijd later 5 verdachten.

verhoor

Er zijn nog 4 andere verdachten in deze zaak. Een 30-jarige man en een 26-jarige vrouw uit Amstelveen, en een 53-jarige vrouw en een 23-jarige man uit Nieuwkoop. Zij zijn na verhoor weer vrijgelaten. De rechter commissaris beslist vandaag. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.