Speedbootbrokkenmaker mag naar huis

speedbootUTRECHT – De raadkamer laat de 49-jarige Arnoud H. uit Oosterbeek vrij.  H. was de dronken bestuurder van een speedboot die begin augustus op de Vinkeveense plassen over een andere boot heen voer. Twee opvarenden van het andere schip kwamen om.

De rechter commissaris liet H. ook al vrij maar het Openbaar Ministerie ging in hoger beroep. Toen oordeelde de raadkamer dat H. 2 weken binnen moest blijven. De officier vroeg daarna de gevangenneming maar dat verzoek wijst de raadkamer af.

noodzakelijk

Op basis van de nieuwe stukken in het dossier is de rechtbank tot de conclusie gekomen dat zij juridisch gezien op dit moment de man niet langer vast kan houden. Om hem langer vast te kunnen houden, zijn ernstige aanwijzingen voor voorwaardelijk opzet of roekeloosheid van de verdachte nodig. De rechtbank oordeelde dat die er op dit moment niet zijn.

 

schuld

Wel acht de rechtbank vooralsnog ernstige aanwijzingen voor een lichtere verdenking, namelijk schuld aanwezig. De rechtbank heeft vervolgens gekeken of de man langer vastgehouden kan worden voor schuld. Dat is juridisch niet het geval. De wet staat dit niet toe. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

21 augustus 2014 Speedbootbrokkenmaker weer bij de raadkamer

8 augustus 2014 Speedbrokkenmaker blijft in de cel alvast 2 weken

6 augustus 2014 Speedbootbrokkenmaker mag naar huis maar eerst langs de raadkamer

6 augustus Speedbootbrokkenmaker voorgeleid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.