Het einde van de groene bankjes

groen bankjesAMERSFOORT – Het gebouw zou 2 jaar geleden al dicht gaan, maar sommige zaken duren lang in de rechtbank. Eindelijk is de laatste zitting in het volledig uitgeleefde gebouw waar in Amersfoort recht wordt gesproken. Rechter Severeijns mag op haar eigen kordate manier de laatste kantonstraflanten met een boete en een preek naar huis sturen.

groene bankjes

In Amersfoort staan nog altijd de mooie oude groene bankjes waar de rechtbanken 15 jaar geleden vol mee stonden. Dit zijn waarschijnlijk de laatste compleet kapot gezeten exemplaren die de container in gaan.

Ondertussen probeert Bukar rechter Severeijns mild te stemmen. Bukar is een 28-jarige jongen van Turkse achtergrond. Heeft onverzekerd gereden. Hij komt met een slechte smoes. Hij zegt dat hij niet wist dat zijn verzekeringspremie niet was afgeschreven. Hij is misschien 2 dagen onverzekerd geweest, beweert hij.

artikel 63

De kantonrechter wijst hem erop dat hij 2 maanden later nog een keer betrapt en al 500 euro boete heeft gekregen voor onverzekerd rijden. Dit is een situatie die roept om artikel 63. Het levert minder straf op als 2 feiten tegelijk worden behandel. Maar de officier stelt droogjes vast dat er overtredingen gewoon bij elkaar opgeteld worden. Hij past het artikel toe maar hij eist geen lagere straf.

Maar Bukar  toont zich opeens heel schuldbewust hij heeft er spijt van en hij vindt de eis terecht. De rechter geeft hem toch maar de helft voorwaardelijk omdat hij zich zo sportief opstelt. Bukar mag het ook nog in 2 maanden termijnen betalen omdat hij zo in de schulden zit.

Het kantongerecht in Amersfoort krijgt een nieuw gebouw een stukje verderop in dezelfde straat. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

28 september 2012 Een terminale verdachte in een doods gebouw

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.