Een principezaak over de naam van een advocatenkantoor

orde van advocatenUTRECHT – De regels van de Orde van advocaten zijn achterhaald. Wij hebben de afgelopen 2 jaar veel geïnvesteerd in social media en we staan hoog op google. Wij veranderen onze naam  niet.  Dat stelt Jan Willem Koeleman de oprichter van Utrechtse  Schade Advocaten (USA).

orde

Nu wordt er een principekwestie over onze rug uitgevochten, voegt hij erbuiten de zaal aan toe. De Utrechse orde wil geen geografische aanduiding in de namen van advocatenkantoren. Omdat zoals deken Tonco Roest Crollius  op de zitting nog eens uitlegt de vlag dan niet de lading denkt.

Mensen denken misschien wel dat het om alle Utrechtse advocaten gaat. De orde verbood bijvoorbeeld de namen Budget Advocaat Zeist en Advocaten Midden Nederland. Maar de naam Utrechtse Schade Advocaten kwam per ongeluk geheel probleemloos door de entreetoets van de orde. Dat is de eerste toets waaraan alle nieuwe advocatenkantoren langs worden gehaald.

deken

Pas 8 maanden later zei de Orde van advocaten in Utrecht er iets van.  De deken sommeerde Koeleman om de naam te veranderen. Koeleman en zijn club weigerden.  Koeleman wijst erop dat hij door de entreetoets kwam en de naam daarmee is goedgekeurd.

Maar volgens de Roest Crollius is deze overtreding van de regels zo ernstig dat er ook na 8 maanden nog tegen kan  worden opgetreden. Koeleman en zijn kantoorgenoten  stapten naar de Nederlandse Orde en ze kregen gelijk. Hun beroep werd gegrond verklaard.

Raad van Toezicht

De Raad van Toezicht van de Utrechtse orde van Advocaten sleepte de Nederlandse orde van Advocaten daarna voor bestuursrechter. De rechter probeert nog onderhandelingen op te starten maar de Utrechtse deken wil dat de regels worden gehandhaafd. Volgens advocaat Koeleman kost een andere naam teveel geld. De Nederlandse Orde blijft Koeleman en Utrechtse Schade Advocaten steunen. De uitspraak is op 27 november. (andereverhalenuitderechtbanl.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.