Doodgooien 3-jarig neefje van flat eis 16 jaar

K01sAMSTERDAM – Wegens moord eist de officier van justitie 16 jaar gevangenisstraf tegen de 39-jarige Paul A. uit Amsterdam. Volgens de officier heef A.  op 9 april 2013  zijn 3-jarige neefje Blessing van  het balkon van een flat gegooid.

flat

De ouders van het slachtoffer hebben onafhankelijk van elkaar verklaard dat de verdachte heeft gezegd dat Blessing is weggegooid en dat de politie hem zou komen ophalen.

De verdachte zou  het slachtoffertje hebben opgetild, naar de gang zijn gelopen, de voordeur hebben geopend, naar de galerij gegaan en het kind mogelijk op de reling hebben gezet om het vervolgens te duwen, te laten vallen of te gooien.

Omstanders hebben de verdachte op de zesde verdieping zien staan en in het Ghanees horen roepen ‘Ik heb hem gedood’, waarbij hij zijn vuisten in de lucht hield en zich op de borst klopte.

reling

Dat Blessing zelf over de reling zou zijn geklommen, acht de officier ongeloofwaardig. De verdachte is in de visie van de officier de galerij opgegaan met het kind op zijn arm en kwam vrijwel direct weer terug.

De beide ouders zijn samen met de verdachte kort na de dood van Blessing aangehouden. Het was onduidelijk wat er was gebeurd. De drie waren de laatste  volwassenen die het kindje in leven hadden gezien. Al snel bleek dat de ouders geen enkele blaam treft. Hun verklaringen hebben juist bijgedragen aan de waarheidsvinding. Uitspraak 19 september. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.