Shoarmadoodslag hoger beroep eis 12 jaar

shoarma-1.jpgARNHEM – De advocaat generaal eist 12 jaar gevangenisstraf tegen Aydogan K. wegens doodslag op de uitbater van een shoarmazaak aan de Amsterdamsestraatweg in Utrecht op 9 november 1999.

shoarmazaak

K. zou  Mouammer Kaplan in zijn shoarmazaak aan de Amsterdamsestraatweg in Utrecht om het leven te hebben gebracht De man werd ‘s ochtend vroeg in zijn zaak gevonden. Hij was door talloze messteken om het leven gebracht en in de kassa ontbrak geld. Op en rond deze kassa, maar ook op andere plekken in de zaak werden bloedsporen aangetroffen.

cold case

Jarenlang heeft het DNA-profiel, dat op basis van deze sporen kon worden samengesteld, liggen wachten in de DNA-databank. In 2011 kwam er een doorbraak toen de verdachte werd veroordeeld voor een diefstal. In 2012 werd de afname van zijn celmateriaal bevolen. Het NFI vervolgens een DNA-match met een spoor in de shoarmazaak. Op 18 juni 2013 kon de man worden aangehouden.

moord

Het OM vindt dat er in het dossier onvoldoende bewijs aanwezig is voor moord. “Hoewel het slachtoffer 29 maal is gestoken en duidelijk dood moest, kan niet zonder meer gezegd worden dat om die reden sprake is geweest van voorbedachte  raad”, aldus de advocaat-generaal op de zitting. Wel is sprake van gekwalificeerde doodslag, zo vindt het OM. Dit houdt in dat de levensberoving is gepleegd om het bezit van het geld veilig te stellen.

nabestaanden

“Wat is na zoveel jaar, waarbij het voor de nabestaanden jarenlang een vraag is gebleven wie hun familielid heeft omgebracht, een passende straf? Verdachte heeft een 36-jarige man op gruwelijk bloedige wijze om het leven gebracht door middel van vele messteken. Hij heeft zich laten leiden door hebzucht, geldelijk gewin. Voor een paar honderd gulden heeft hij een man van het leven beroofd. Verdachte heeft niet mee willen werken aan enige rapportage over zijn persoon, dus daar kan geen rekening mee worden gehouden.

De rechtbank veroordeelde de verdachte tot 12 jaar cel na een eis van de officier van justitie van 13 jaar. De verdachte stelde hoger beroep in. Uitspraak op 22 september. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

14 april 2014 Cold Case gekwalificeerde shormadoodslag 12 jaar voor buitensporig geweld

18 maart 2014 Cold case shoarmamoord officier eist 13 jaar tegen man die nog geen kip kan slachten

7 maart 2014 Shoarmamoord en de nog altijd spoorloze Bulgaar

28 september 2013 Cold case shoarmamoord verdachte loopt leeg

5 juli 2013 Winkeldiefstal leidde tot aanhouding cold case shoarmamoordverdachte

21 juni 2013 Cold case shoarmamoordverdachte bin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.