Ze kon niet verder leven als babymoordenaar

beautycase.jpgUTRECHT – Ik ben naar de politie gestapt omdat ik er niet verder mee kon leven. Dat is het verhaal van de 39-jarige Johanna H. uit Zwolle in de rechtbank. Johanna is blijkbaar opvallend rustig, want een rechter merkt op dat ze tijdens de verhoren veel emotioneler was

beautycase

Johanna die 2 pas geboren baby’s  zou hebben vermoord, barst daarna toch regelmatig in snikken uit als de verhalen te erg worden. Advocaat Chris Hesen moet al heel snel de zakdoekjes uit zijn tas halen.

politie

De politie deed onderzoek en vond in een grote beautycase resten van de baby uit het jaar 2002. In een grote koektrommel lag het lijk van een baby uit 2004. De jaartallen kloppen ook niet helemaal volgens de deskundigen. De jongste baby die zou zelfs in 2009 geboren kunnen zijn.

Volgens Johanna wordt de eerste baby geboren in 2002. Johanna heeft dan al een dochter van 4 jaar oud. Niemand wist van de zwangerschap en niemand mocht van de baby weten. De eerste baby ging in de beautycase die in de kamer stond waar de bevalling begint. De tweede baby vond 2 jaar later zijn eind in een grote koektrommel die jarenlang in de meterkast staat.

borderliner

Johanna blijkt een borderliner met een depressieve stoornis. De officier van justitie eist 20 maanden cel en tbs met voorwaarden. Advocaat Chris Hesen ziet geen enkel bewijs. Hij vraagt zich hardop af of de verklaringen van Johanna zelf wel bruikbaar zijn voor het bewijs. Uitspraak 1 oktober. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

20 mei 2014 2 Babymoorden

Een gedachte over “Ze kon niet verder leven als babymoordenaar”

 1. Beste heer Swart,

  Wanneer u schrijft, moet u wel correcte gegevens vermelden.
  Anders is uw verslag niet waar.
  In dit artikel gaat het over de 36 jarige Johanna H(over) uit Amersfoort.
  En niet over de 39 jarige Johanna M uit Zwolle.

  Vr gr Lydia uit Amersfoort

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.