Advocaat dreigt met kort geding om strafdossier te krijgen officier niet ontvankelijk

Uutrecht-20120327-00147TRECHT – John heeft  een café aan gort geslagen ergens in een dorp vlakbij Amsterdam. De politie kwam  en John probeerde zelfs een agent te bijten. Hij kreeg te horen dat hij zou worden vervolgd en vanaf dat moment begon advocaat Michael Berndsen zijn jacht op het dossier.

niets

De advocaat stelde zich. Hij schreef een brief en hij stelde een termijn. Bijna een half jaar ging voorbij. Er gebeurde niets. Volgens Berndsen leidt zijn klant John daardoor schade, want de getuigen van deze kroeg ruzie worden met het verstrijken van de tijd minder waard. Uit een kroegruzie komen altijd 2 tegengestelde verhalen, zegt Berndsen tegen de politierechter.

rechter commissaris

De advocaat dreigde met een kort geding. In juli kreeg hij stukken via de rechter commissaris. Die rechter commissaris wist hem ook te melden dat de zaak was geseponeerd. Dat was aan de rc gemaild door de medewerkster van het parket. John blij.

John was een stuk minder blij toen hij een dagvaarding kreeg voor de zitting van politierechter Helmonds. Advocaat  Berndsen wil dat het OM niet ontvankelijk wordt verklaard. De magistratuur zou bij John het vertrouwen hebben gewekt dat hij niet vervolgd zou worden.

zaaksofficier

De zittingsofficier is het eerst redelijk met de advocaat eens. Zij vraagt schorsing, want zij  wil overleggen met de zaaksofficier. Die zaaksofficier is blijkbaar nogal overtuigend want de zittingsofficier is na de schorsing compleet van standpunt veranderd. Zij betoogt nu dat de toezegging zo kort heeft geduurd dat er geen vertrouwen is gewekt.

Rechter Helmonds denkt daar heel anders over. Hij verklaart het OM niet ontvankelijk. John weer blij. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.