Jihad vaders blijven buiten maar in Nederland

paspoortLELYSTAD – De raadkamer wijst het verzoek van de officier van justitie om 2 vaders uit Huizen vast te zetten omdat zij van plan waren af te reizen naar het kalifaat en daarmee te doen aan de terreur van de Islmitische Staat.

paspoort

De zaak begon eind augustus toen de politie 2Huizense familie’s oppakte die leken uit te gaan reizen. De paspoorten werden afgepakt en de ouders werden in de cel gegooid. De rechter commissaris liet ze een voor een weer vrij maar het OM ging in hoger beroep.

Tijdens de raadkamerzitting kwam het OM met serieuze bewijzen dat de verdachte van plan waren af te reizen. Bij een van de vaders was zelfs een plan voor een zelfmoordaanslag gevonden. De raadkamer vindt het niet erg genoeg om de mannen binnen te houden.

Eerder besliste de rechter-commissaris dat er onvoldoende redenen waren om de mannen langer vast te houden. Omdat er nieuwe informatie is binnengekomen, besliste de raadkamer vandaag anders.

De rechtbank gaat wel mee met het voorstel van de officier van justitie om de voorlopige hechtenis onder zeer strenge voorwaarden te schorsen. Deze voorwaarden houden in dat de mannen Nederland niet mogen verlaten, dat ze zich moeten melden bij de reclassering ook. De reclassering mag ze ook nog een enkelband omdoen als dat nodig is. Ze mogen geen contact hebben met elkaar en elkaars gezinsleden. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

 

lees ook

17 september 2014 Officier wil 2 Jihad vaders weer naar binnen

11 september 2014 Jihad show ook ouder nummer 4 naar huis

8 september 2014 Jihad show ook de kinderen terug naar hun moeders

8 september 2014 Show Beroep tegen vrijlating Jihad vader

4 september 2014 Jihad gezinnen 1 vader  in bewaring

2 september 2014 Aanhouding Jihadgezinnen is rechtmatig

1 september 2014 Voorgeleiding Jihadgezinnen Huizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.