Doodslag op 3-jarig neefje van balkon

K01sAMSTERDAM – De rechtbank veroordeelt de 39-jarige Paul A. uit Amsterdam tot 10 jaar gevangenisstraf. Volgens de rechtbank heeft A. zijn  kleine neefje van een balkon van een flat dood laten vallen. De officier van justitie had 16 jaar geëist wegens moord.

flat

Het 3-jarig neefje Blessing van de verdachte stuiterde op 9 april 2013 naar beneden. Volgens een getuige zou oom hebben gezegd: ik heb hem gedood.  De rechtbank vindt deze getuige niet betrouwbaar.

De verdachte zelf herinnert zich niets. Bovendien was hij zwaar onder invloed, volgens het NFI met een onwaarschijnlijk promillage tussen 2,4 een 4,7.  De rechtbank ziet voldoende bewijs voor opzet. Maar er zijn geen aanwijzingen dat er een moment is van beraad is geweest bij de verdachte. Daarom wordt hij vrijgesproken van moord. (andereverhalenuitderechtbank.NL)

lees ook

5 september 2014 Doodgooien 3-jarig neefje van flat eis 16 jaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.