Over een bolletjesslikker bij wie hetzelfde geweld tot meer en minder straf lijdt

bolletjesUTRECHT – Juliet R. is gevlucht uit haar eigen land Suriname. Ze  geniet van onze gastvrijheid. De politie vond in haar huis een geprepareerde tas. Juliet is al een keer veroordeeld wegens winkeldiefstal maar ze wil toch graag in Nederland blijven,

neergestoken

De politie kwam in het huis van Juliet  omdat haar huisgenoot in het ziekenhuis vertelde dat Juliet net als hij was neergestoken. De politie vond Juliet zwaar mishandeld in de woning. Daar waren ook nog 6 bolletjes cocaïne.

Juliet vertelde aan de politie dat ze was gestoken door Rudy die de coke op kwam halen die zij net uit Suriname had gesmokkeld. De strafzaak maakt niet duidelijk of Rudy boos was omdat hij het niet vertrouwde  toen Juliet maar 6 bolletjes kon produceren of dat het om een ripdeal ging.

straf

Het smokkelen van coke gaat gepaard met vele andere vormen van criminaliteit, stelt de rechtbank vast.  Dat is bovendien in deze zaak gebleken. Nadat verdachte thuis was gekomen is zij dezelfde dag nog door een man, die uit was op de bolletjes met cocaïne in haar buik, ernstig en langdurig mishandeld en werd zij gedwongen laxeermiddelen te slikken teneinde de bolletjes te produceren.

Dat letsel werkt strafvermindering maar het letsel dat de huisgenoot opliep werkt strafverzwarend. De rechtbank legt 1 maand cel op. Dat is goed nieuws want volgens haar advocaat raakt Juliet haar verblijfsvergunning kwijt door die straf. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.