Vermoorde vrouw die door een filmploeg werd gevonden

marigret-fullinckHAAG – De advocaat generaal eist  12 jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging tegen de 23-jarige Kendrick M. uit Schiedam wegens doodslag op zijn vriendin de 20-jarige Marigret Fullinck uit Schiedam.

Marigret Fullinck

M. kreeg van de rechtbank 9 jaar en tbs voor de moord op de Schiedamse. Het lichaam  van de Schiedamse werd  begin 2012 gevonden door een filmploeg van TV West die opnames maakte bij de Vliet in Rijswijk.  K. houdt vol dat de vrouw zelfmoord heeft gepleegd en dat hij haar daarna in het water heeft gedumpt.

berichten aan zichzelf

Het OM gelooft dat verhaal niet.De verdachte heeft zijn vriendin zeer waarschijnlijk in een opwelling van woede, jaloezie of gekrenkte trots gewurgd. Het OM gaat ervan uit dat de verdachte, nadat hij zijn vriendin had omgebracht, bezig is geweest om uit beeld te blijven van opsporingsinstanties. Verdachte is bewust bezig geweest om zijn straatje schoon te vegen en alles en iedereen om de tuin te leiden. Om net te doen alsof de vrouw nog in leven was en er dus voor te zorgen dat men haar niet ging zoeken, heeft verdachte met de telefoon van zijn vriendin berichten verstuurd naar zichzelf’, aldus de advocaat generaal.

geweld

Bij de eis weegt het OM mee dat de verdachte al eerder in aanraking is gekomen met de politie wegens geweld in de relationele sfeer. ‘In het bijzonder wordt meegewogen dat verdachte doelbewust de vader en zus van het slachtoffer gedurende lange tijd niet alleen in onzekerheid heeft gelaten over het welzijn van haar, maar hen ook telkens weer heeft voorgelogen. Daarnaast heeft hij de vader van het slachtoffer allerlei acties laten ondernemen en de man hoop laten houden, terwijl verdachte beter wist. Het wordt verdachte tevens kwalijk genomen dat hij tot op heden geen opening van zaken wil geven en zichzelf als slachtoffer ziet. Een hogere strafeis is hierdoor passend’, vindt het OM. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

13 juli 2013 Eis 10 jaar voor moord op vrouw die werd gevonden door een filmploeg

5 december 2012 Ex vriend Marigret Fullinck naar Pieter Baan

10 juli 2012 Verdachte vrijgelaten in zaak Marigret Fullinck.

19 juni 2012 Nog twee verdachten vast na vondst lijk door filmploeg TV West

5 juni 2012 Verdachte in zaak Marigret Fullinck blijft twee weken binnen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.