Een waslijst aan beschuldigingen tegen Van Rey

rotterdamROTTERDAM – De officier van justitie stuurt Roermondse oud wethouder Jos van Rey een dagvaarding wegens corruptie.

verkiezingsfraude

VVD’er Jos Van Rey wordt gedagvaard vanwege actieve ambtelijke omkoping, verkiezingsfraude, passieve ambtelijke omkoping en het witwassen van ruim 175.000 euro. Daar komen binnenkort de voorlopige tenlasteleggingen voor de passieve ambtelijke omkoping en het witwassen bij. Vanwege de nog voortdurende getuigenverhoren  verwacht het OM een definitieve tenlastelegging medio december te kunnen uitbrengen.

burgemeester

Het OM begon in de zomer van 2012 een strafrechtelijk onderzoek tegen Van Rey vanwege verdenkingen van ambtelijke corruptie. Al snel daarna ontstond door een afgeluisterd telefoongesprek de verdenking van het lekken van informatie naar kandidaten in de benoemingsprocedure voor een nieuwe burgemeester van Roermond. Van Rey was als adviseur betrokken bij deze procedure. Hierdoor was het OM genoodzaakt al binnen drie maanden na de start van het strafrechtelijk onderzoek naar buiten te treden.

Het onderzoek duurde uiteindelijk iets meer dan twee jaar. In die tijd zijn door de Rijksrecherche, FIOD en de rechter-commissaris meer dan 200 getuigen gehoord.

Twee medeverdachten, projectontwikkelaar P.J.J. van P. en oud-wethouder van Roermond T.J.J.M. S. worden wegens omkoping gedagvaard. De zaak begint met een regiezitting op 20 januari. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.