Een rechter die ziet of je de waarheid spreekt

utrecht-20120327-00147UTRECHT – De vader van Gerard heef veel functies in de rechtszaal. Hij zit er als slachtoffer, hij is degene die door zijn eigen zoon is mishandeld en bedreigd. Hij zit er als getuige en en tegelijk is hij  advocaat. Hij vraagt de rechter een zo laag mogelijke straf op te leggen.

schizo

Zoon Gerard is een drugsgebruiker en een psychiatrische patient. Af en toe nemen de stemmen de macht over bij de zoon. Dan  vertellen die stemmen hem dat zijn vader zijn dochtertje Deborah heeft misbruikt. Dan gaat hij vader te lijf. Junior is 46 jaar maar hij woont weer tijdelijk bij  zijn vader op de boerderij.

Slik je de medicijnen op tijd, vraagt rechter Engbers. Dat gaat goed zegt Gerard die last heeft van schizofrenie. Maar de stemmen beginnen ook in de rechtszaal weer over Deborah.

Vader zegt bijna beschaamd tegen de rechter dat dit echt  niet waar is. Ik kan zien dat uw vader de waarheid spreekt, zegt rechter Engbers. Rechters weten dat, voegt ze eraan toe.

Het kalmeert zoonlief tijdens de zitting. De officier eist 2 weken voorwaardelijk en stelt verder voor dat de reclassering eens langs gaat op de boerderij waar het zo kan stormen. Vader vraagt een zo laag mogelijke straf voor zijn zoon. De rechter neemt de eis over. (andereverhalwnuitderechtbank.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.