Nog een verboden boek de vrijheid van meningsuiting stopt bij Mein Kampf

 

adolf hitlerAMSTERDAM – De officier van justitie eist 1000 euro boete waarvan de helft voorwaardelijk  tegen de Amsterdamse galeriehouder Michiel van Eijck. Van Eijck verkocht in zijn galerie het boek van Adolf Hitler Mein Kampf.

Adolf Hitler

Het boek is sinds de Tweede Wereldoorlog in Nederland verboden Joodse organisaties deden aangifte. Het boek is gemakkelijk verkrijgbaar via internet . Van Eijck ziet er er geen kwaad in. Hij verkoopt af en toe een exemplaar aan een verdwaalde wetenschapper. Volgens de verkoper hoort het verbieden van boeken thuis in een dictatuur.

Joden

Volgens de officier is Mein Kampf kwetsend voor Joden. De vrijheid van meningsuiting is niet onbegrensd, die stopt waar de belangen van Joden worden geschaad. Uitspraak 21 november. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

 

lees ook

26 augustus 2014 Mein Kampf regie

20 juni 2014 Mein Kampf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.