Taakstraf voor het bedreigen van zionisten

zionisme.jpgAMSTERDAM – De officier van justitie eist tegen de 35-jarige Sait C. uit Amsterdam 80 uur werkstraf en 45 dagen cel waarvan 28 voorwaardelijk. Volgens het Openbaar Ministerie heeft deze rijschoolhouder zich schuldig gemaakt aan opruiing.

facebookpagina

C. had in juli 2014 op de facebookpagina van zijn autorijschool een filmpje geplaatst waarin hij zegt dat je ‘die kanker-zionisten dood moet maken’. In het filmpje, in de Nederlandse taal en dus bestemd voor de Nederlands facebookvrienden, was onder meer te zien dat hij een gas- en alarmpistool meerdere keren afvuurde. Het bewuste filmpje staat nu niet meer op de facebookpagina van de autorijschool.

doden

Het OM Amsterdam is van mening dat de man de bedoeling heeft gehad mensen aan te zetten tot het doden van mensen. “Hij heeft door zijn uitlatingen het leven van anderen op het spel gezet. Of dit al niet ernstig genoeg is, heeft hij opgeruid tot het plegen van strafbare feiten tegen een grote groep mensen: zionisten”, aldus de officier. De man wordt aangerekend dat hij zeer planmatig te werk is gegaan. Enkele dagen voor plaatsing van het filmpje heeft hij wapens aangeschaft die in het filmpje werden gebruikt. De officier: “Gelet op deze voorbereidingshandelingen is geen sprake van een impulsieve actie.”

C. hoeft niet terug naar de cel. Zijn voorarrest heeft 17 dagen geduurd. De  rechtbank doet op woensdag 19 november uitspraak. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

15 augustus 2014 Rijschoolhouder bedreigt zionisten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.