De voorspelbare vrijspraak en een korte straf voor de heks van kockengen

sara-glatt2.jpgUTRECHT –De rechtbank spreekt de 55-jarige Sara Glatt vrij van enige schuld aan de dood van een 28-jarige Zwitser. Glatt  beter bekend als de heks van Kockengen behandelde verslaafden met het middel ibogaïne.

Sara Glatt

Ze krijgt een straf van 141 dagen voor het in hulpeloze toestand achterlaten van de Zwitser in een hotel in Breukelen en het bereiden en voorhanden hebben van ibogaïne. Een 44-jarige medeverdachte wordt door de rechtbank vrijgesproken. De office van justitie had 3 jaar geëist.

Behandeling

De vrouw behandelde de afgelopen jaren naar eigen zeggen honderden mensen met ibogaïne om hen onder andere van hun verslaving af te kunnen helpen. Ibogaïne is geen erkende, reguliere behandeling. De rechtbank stelt vast dat de inname van ibogaïne ernstige gezondheidsrisico’s kan veroorzaken. Hoewel de informatie van deskundigen aanleiding moet zijn tot zorg, kan de rechtbank niet vaststellen dat verdachte wist dat er een aanmerkelijke kans is dat de behandeling schade aan de gezondheid zou toebrengen. De rechtbank spreekt de vrouw hiervan vrij.

Ibogaïne

Voor de behandelingen bereidde de Glatt zelf capsules met ibogaïne. Ze had een grote hoeveelheid in voorraad. De rechtbank veroordeelt de vrouw voor het bereiden en het bezit van ibogaïne. De rechtbank stelt vast dat ibogaïne onder de geneesmiddelenwet valt. Daarnaast wordt de verdachte veroordeeld voor het bezit van medicinale zuurstof, hennep en MDMA, morfine en methadon.

Ongeval A2

In maart 2011 behandelde de natuurgenezers een man uit Zwitserland voor zijn verslaving. De behandeling liep volgens de verdachte goed, tot de man op 18 maart agressief werd en dacht dat hij achtervolgd werd. Hij wilde weg uit de woning van verdachte. De vrouw bracht hem naar hotel Breukelen. Die nacht liep de man de A2 op. Hij werd dodelijk aangereden door een vrachtwagen.

hulpbehoevend

De rechtbank vindt dat de verdachte de hulpbehoevende man niet zonder toezicht in het hotel had mogen achterlaten, terwijl hij paranoïde gedrag vertoonde. De man was aan de zorg van de verdachte toevertrouwd. De rechtbank rekent het verdachte aan dat zij geen professionele hulp heeft ingeschakeld toen de situatie onhoudbaar leek te worden.

De rechtbank heeft echter niet vast kunnen stellen dat het overlijden van de man is veroorzaakt door verdachte. Het is niet bekend of de man ten tijde van het ongeluk nog steeds hallucineerde. Er kan hierdoor geen causaal verband tussen het achterlaten van de man in hulpeloze toestand en zijn dood worden vastgesteld.


Hartstilstand

Op 25 augustus 2011 vond er een ander incident plaats. De verdachte behandelde een man uit België om van zijn verlegenheid af te komen. Voorafgaand aan de behandeling heeft de man zich door een cardioloog laten onderzoeken. Na inname van de ibogaïne werd de man onwel en kreeg een hartstilstand. De verdachte heeft meteen 112 gebeld en is met reanimeren begonnen. De rechtbank acht niet bewezen dat de vrouw de Belg in hulpeloze toestand heeft gebracht of gelaten door de inname van ibogaïne. man ten tijde van het ongeluk nog steeds hallucineerde. Er kan hierdoor geen causaal verband tussen het achterlaten van de man in hulpeloze toestand en zijn dood worden vastgesteld. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

29 oktober 2014 Heks van Kockengen eis 3 jaar

18 juni 2014 De verdwenen heks van Kockengen is nog lang niet veroordeeld

20 november 2012 Een keurige heks uit Kockengen in een rode jas

10  oktober 2012 Een keurige heks in een rode jas

13 augustus 2012 Heks van Kockengen naar het Europese Hof

10 augustus 2012 Nog langer voorarrest heks van Kockengen

2 augustus 2012 Hof houdt heks van Kockengen binnen

25 juli 2012 Blijft de heks van Kockengen in de cel

12 juli 2012 Heks van Kockengen blijft een maand binnen

11 juli 2012 Heks van Kockengen weer vastgezet

Een gedachte over “De voorspelbare vrijspraak en een korte straf voor de heks van kockengen”

 1. Sara Glatt heeft vele honderden heroineverslaafden van de heroine afgeholpen.

  De hetse tegen haar is misselijkmakend. Het is op de rand van smaad om haar een heks te noemen.

  Als je 1000 mensen behandeld zal er wel een oen zijn die ver van de behandeling en niet onder de invloed van Ibogaine ergens anders in Nederland het verkeer inloopt. Of dat er een patient tussen zit met een slecht hart.

  Vraag: hoeveel van hen zouden zijn overleden aan een heroine oversdosis, zonder Sara’s behandeling?

  Ibogaine werkt goed, en is daarmee competitie voor methandon.

  Ze moet zo snel mogelijk uit de gevangenis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.