Doodschudden baby de vader moet het zijn geweest en niemand anders

wiegUTRECHT – De officier van justitie eist 4 jaar cel tegen de 27-jarige Fransiscus van den B, uit Nieuwegein wegens doodslag op zijn 5 maanden oude dochtertje op 5 november 2013.

moeder

Het kindje was volgens de officier die dag heel normaal. Om ongeveer drie uur ’s middags laat de moeder het kindje, dat in bed ligt te slapen, achter bij de vader om haar moeder op te halen uit het ziekenhuis. In het ziekenhuis krijgt ze een telefoontje van de man die haar dringend vraagt om naar huis te komen omdat de baby niet meer ademt. De oma zegt hem 112 te bellen. De ambulance brengt het kindje dan met spoed over naar het ziekenhuis waar bloedingen worden geconstateerd in de hersenen, in het oog en aan het netvlies. Er is nog wel hartslag maar het kindje is comateus. De volgende ochtend overlijdt ze.

De officier vindt bewezen dat de vader zich schuldig heeft gemaakt aan doodslag.Tussen drie uur en half vier ’s middags is er letsel bij de baby ontstaan die volgens de deskundigen niet kan worden verklaard door een normale val maar moet zijn toegebracht. Een val is niet aannemelijk.

wil

Omdat het letsel is toegebracht en de vader de enige was die in die tijd bij het kind was, vindt de officier het bewezen dat de vader het letsel heeft toegebracht. Op basis van dit en ander ondersteunend bewijs vindt de officier bewezen dat de man schuldig is aan de dood van zijn kind. Hij heeft dat niet gewild, maar hij kon wel weten dat een baby van vijf maanden kwetsbaar is, dat het hoofd voldoende ondersteund moet worden en dat krachtig heen en weer schudden kan leiden tot beschadigingen, met blijvend letsel en zelfs met de dood tot gevolg. Uitspraak 27 november.(andereverhalenuitderechtbank.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.