Geurt moet naar de meervoudige kamer

utrecht-20120327-00147UTRECHT – De bekendste  crimineel van Utrecht en omstreken laat het zoals gewoonlijk afweten in de rechtbank.  Deze keer hoeft Geurt Roos ook niet te komen. Politierechter Helmonds had voor de zitting al besloten dat hij de zaak tegen Geurt naar de meervoudige kamer zou verwijzen.

De dynamiek van zo’n zaak en de persoon van de verdachte geven de doorslag, vertelt rechter Helmonds aan de officier die er als enige wel is. Deze rechter wil niet alleen beslissen over de uitbreiding van het toch al forse strafblad van de voormalig Bruinsmalijfwacht. De zaak ligt direct stil.

bedreiging

Geurt wordt beschuldigd van bedreiging. Hij zou een pistool hebben laten zien en vervolgens een huurcontract hebben achter gelaten en met de mededeling dat contract voor 4 uur moest worden getekend.  Geurt is in 2008 veroordeeld voor afpersen en bedreigen. Hij beloofde toen persoonlijk aan de rechtbank dat hij zijn leven zou beteren. Maar dit is toch niet zo gemakkelijk.

De politie vond bij Geurt ook nog 50 planten een een beetje hennep. Advocaat Sanne Schuurman vroeg om 4 getuigen. De officier wees er al 2 toe. Die zouden al op de zitting worden gehoord. Maar de politierechter wil ook daarover geen beslissingen meer nemen in zijn eentje. De zaak gaat op 17 maart verder. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.