Twitter Terrorisme

american airlinesROTTERDAM – De politierechter veroordeelt een  14-jarig meisje uit Spijkenisse tot 10 uur werkstraf geheel voorwaardelijk. Het meisje stuurde op 13 april  een dreigtweet naar luchtvaartmaatschappij American Airlines.

American Airlines

In de tweet deed het meisje zich voor als een Al-Qaeda lid uit Afghanistan en ze schreef dat zij op 1 juni iets heel groots zou gaan doen.  American Airlines reageerde direct op het bericht met de melding dat zij dergelijke bedreigingen zeer serieus neemt en het IP adres van het meisje had doorgestuurd aan de FBI. Het meisje meldde zich de volgende dag met een familielid op het politiebureau.

excuusbrief

De officier van justitie nam in haar eis mee dat het meisje een excuusbrief had verzonden aan American Airlines. De officier eiste 20 uur voorwaardelijk. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.