Megazaak Peseta officieren willen niet steeds onbetrouwbaar worden genoemd

pesetadossierUTRECHT – De man die een groot aantal belastende verklaringen heeft afgelegd wordt gehoord.  De getuige heeft een dag eerder gezegd dat zijn handtekening  door de politie is vervalst.  Dat is onderzocht en de advocaat heeft het bijbehorende NFI-rapport mee naar de zitting genomen.

Peseta dossier

De twee officieren van justitie  zijn het zat. Zij vragen de rechtbank om meer bescherming. Vroeger was het zo dat er werd opgetreden als een advocaat het OM onbetrouwbaar noemde.  De officieren willen hun eigen blazoen en dat van de belasterde FIOD-medewerker schoonhouden.

17 verdachten

Daar hebben ze wel een punt. Maar ze hebben het toch voor een belangrijk deel over zichzelf afgeroepen om 17 verdachten tegelijk de dagvaarden. De verdachten hebben allemaal een goede advocaat en ieder kleinigheidje wordt 17 keer uitvergroot.

Advocaat Korver herhaalt dat hij tegen de officieren persoonlijk niets heeft. Maar hij staat voor zijn cliënt wiens goedlopende bedrijf is gesloopt door justitie. Bovendien is het OM de afgelopen jaren een paar keer op de vingers getikt zoals in de Hells Angels zaak. Eigen schuld dikke bult, zegt Korver die steeds het hardst tekeer gaat.

Volgens het NFI-rapport is niet uit te maken of die handtekening is vervalst. Daar laat de rechtbank het bij.  De rechtbank gaat niet de onschuld van de politieman onderzoeken. Peseta gaat morgen verder. Dan begint eindelijk de inhoudelijke behandeling. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

17 november 2014 Megazaak Peseta togatekort en een geluidslijntje naar de officierskamer

10 april 2014 Megazaak Peseta de officier wint een slagje van de notarissen

21 maart 2014 Megazaak Peseta advocaten zeuren door over ontvankelijkheid

19 december 2013 Megazaak Peseta geen witwassen informatie door OM en een faire zaak tegen alle verdachten

21 november 2013 Rechtbank denkt een maand na over niet ontvankelijkheid

20 november 2013 Peseta officieren trekken ten strijde tegen de science fiction van 17 framende advocaten

12 november 2013 Advocaten in toga pleiten veel sneller in megazaak Peseta

11 november 2013 Advocaten zonder toga vallen het Openbaar Ministerie keihard aan

10 april 2013 Zuinige rechtbank staat slechts 1 advocaat een snoepreisje naar Suriname toe

25 maart 2013 Geen snoepreisje met 17 advocaten naar Suriname

27 november 2012 Waarom worden er slechts 2 notarissen vervolgd in de Pesetazaak

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.