Megazaak Peseta de vrouw die profiteert van misdaadgeld

pesetadossierUTRECHT – Tot deze dagen waren de zitting in de megazaak Peseta over hypotheekfraude,  massale bijeenkomsten met veel advocaten en veel verdachten en regelmatig al of niet met camera.

Peseta

Vandaag bij het echte begin van de inhoudelijke behandeling is alles anders. In de zaal zit 1 verdachte met advocate Dirkzwager, Advocaat Chris de Korte is er als publiek. Er is 1 vaste bezoeker van de publiek tribune en 1 journalist. Leegte overheerst.

En het is toch niet de minste de er vandaag is de 42-jarige vrouw van 50-jarige hoofdverdachte B. aan de beurt. De zitting geeft een leuke inkijk in het huishouden van een hypotheekfraudeur en zijn witwassende eega en hun kinderen.

De vrouw kreeg via B. een maandelijkse uitkering van 1800 euro om de hypotheek te betalen. Op dit vervalste loonstrookje was een hypotheek gebaseerd. Het huis waar de rekeningen van de kinderen werden gebruikt voor het doorstorten van bedragen naar Suriname. Op de dag van de politie inval stond 160.000 euro op een doodgewone bankrekening. Dat was omdat zij een winkeltje wilde beginnen. De vrouw zat 3 dagen vast.

B. neemt de schuld op zich maar volgens het OM heeft de vrouw  geprofiteerd van crimineel geld. .Geld dat, zo blijkt uit het onderzoek, vermoedelijk verkregen is uit misdrijven. Deze verdenkingen, fraude en witwassen, “vormen een bedreiging van de legale economie en tasten de integriteit van het financiële en economische verkeer ernstig aan”, aldus de officier.

verbeurd

De verdachte heeft bijgedragen aan de ondermijning van het financiële bestel, door haar partner te helpen de herkomst van crimineel geld te verhullen. De officier van justitie zegt rekening te houden met haar persoonlijke omstandigheden en eist tegen de vrouw een celstraf van 6 maanden voorwaardelijk en een werkstraf van 240 uur. Daarnaast vraagt hij de banktegoeden en het onroerend goed verbeurd te verklaren.

Volgende week worden de zaken tegen vier verdachten behandeld. Dit zijn twee broers die samen met hun partners meerdere  panden op hun naam hadden. Zij worden verdacht van hypotheekfraude en witwassen, alsmede een enkele hennepkwekerij. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

20 november 2014 Officieren Peseta willen niet steeds onbetrouwbaar worden genoemd

10 april 2014 Megazaak Peseta de officier wint een slagje van de notarissen

21 maart 2014 Megazaak Peseta advocaten zeuren door over ontvankelijkheid

19 december 2013 Megazaak Peseta geen witwassen informatie door OM en een faire zaak tegen alle verdachten

21 november 2013 Rechtbank denkt een maand na over niet ontvankelijkheid

20 november 2013 Peseta officieren trekken ten strijde tegen de science fiction van 17 framende advocaten

12 november 2013 Advocaten in toga pleiten veel sneller in megazaak Peseta

11 november 2013 Advocaten zonder toga vallen het Openbaar Ministerie keihard aan

10 april 2013 Zuinige rechtbank staat slechts 1 advocaat een snoepreisje naar Suriname toe

25 maart 2013 Geen snoepreisje met 17 advocaten naar Suriname

27 november 2012 Waarom worden er slechts 2 notarissen vervolgd in de Pesetazaak

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.