Zieke gebruikers dealer nieuwe synthetische drugs in de cel

NPSLELYSTAD – De rechter commissaris heeft een 35-jarige man uit Hilversum vast gezet. Deze verdachte zou stoffen hebben verkocht waardoor 3 personen in Laren en Bussum onwel zijn geworden. Ook wordt de Hilversummer verdacht van handel in drugs.

synthetische drugs

In de nacht van 15 op zondag 16 november werden drie personen onwel na het gebruik van drugs. Zij verklaarden dat ze de drug 2cb hadden gebruikt.

NPS

De recherche startte hierop een onderzoek naar de herkomst en samenstelling van de drugs. Uit onderzoek bij het NFI is gebleken dat het niet ging om 2CB, maar om een relatief nieuwe psychoactieve stof die NPS wordt genoemd. Deze psychoactieve stof staat niet vermeld in de Opiumwet. De onwelwordingen vonden plaats na het innemen van slechts 0,3 gram van deze stof.

Na onderzoek door de recherche kwam de 35-jarige man uit Hilversum in beeld. Hij werd dinsdagmiddag 18 november aangehouden.  Hij wordt niet alleen verdacht van het verstrekken van de nieuwe psychoactieve stof, maar ook van het bezit en handel van drugs zoals MDMA en amfetamine. Op woensdag 3 december is de raadkamer. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.