President en vice president Bandidos in bewaring

Bandidos-logoALKMAAR – De rechter commissaris houdt  een 38-jarige Heemskerker en een de 52- jarige man uit Heerhugowaard 2 weken binnen. De verdachten zijn president en vice president van motorclub Bandidos chapter Almaar.

Bandidos

De 2 mannen worden verdacht van afpersing van een Bandidos lid dat uit de club wilde stappen. Daarnaast heeft de politie zoekingen gedaan naar aanwijzingen voor deze strafbare feiten. Het ging om zoekingen in, het clubhuis van de Bandidos in Heerhugowaard, in de woningen van de verdachten en twee opslagboxen in Beverwijk. De politie heeft onder andere computers en telefoons in beslag genomen.

Outlawbikers

Het OM jaagt op de motorclubs want:

Deze zogenaamde ‘outlawbikers’ vertonen normoverschrijdend en crimineel gedrag. Uit onderzoek blijkt dat deze outlawbikers door hun groepsgedrag zo intimiderend werken dat hun slachtoffers vaak geen aangifte doen uit angst voor de gevolgen. Dat geldt ook voor leden van deze Outlaw Motorcycle Gangs die de club willen verlaten. Bekend is dat zij bedreigd en afgeperst worden. Ook bij hen is er vaak de angst om aangifte te doen.

De politie werkt samen met het Openbaar Ministerie en de gemeenten aan het aanpakken van deze groep. Die aanpak van de outlawbikers heeft een hoge prioriteit voor de politie. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.