Advocaat mag inboedel Bram Moszkowicz verkopen om onbetaalde rekening

bram-moskowicz_thumbALKMAAR – De voorzieningenrechter geeft advocaat Gabriel Meijers toestemming om een deel van de inboedel van Bram Moszkowicz te verkopen. Meijers mag onder meer lampen, schilderijen, een flatscreen en een Macbook verkopen.

Bram Moszkowicz

Meijers verdedigde Bram Moszkowicz in de laatste verloren tuchtaken. Hij stuurde een rekening van 15.000 euro waar Bram het achteraf niet mee eens was. Meijers liet beslag leggen.  Hij wilde de inboedel op 3 december verkopen om zijn geld te krijgen

Moszkowicz spande een kort geding aan. Hij voerde aan  dat er ook een bodembeslag van de belastingdienst. De vordering van de belastingdienst is vele malen hoger dan die van Meijers. De belastingdienst heeft een voorrecht op de opbrengst van eventueel te verkopen zaken. Gelet op de beperkte waarde van de inbeslaggenomen zaken en de daardoor beperkte opbrengst, zal gedaagde uit die opbrengst niets ontvangen. Gedaagde heeft daarom geen belang bij het beslag en de openbare verkoop, betoogde Moszkowicz.

De rechter ziet dat anders:

Weliswaar kan worden aangenomen dat, voor zover de te verkopen zaken eveneens vallen onder het door de belastingdienst gelegde bodembeslag, de opbrengst onvoldoende zal zijn om, naast de belastingdienst, ook gedaagde te voldoen. Echter, dat neemt niet weg dat ook een gerechtvaardigd belang van de schuldeiser bij executie is dat een schuldenaar, om executie te voorkomen, op een andere wijze aan de veroordeling voldoet of voor de voldoening daarvan een regeling met de schuldeiser overeenkomt teneinde een voor hem nadelige executoriale verkoop te voorkomen. Dat bij eiser sprake is van betalingsonmacht heeft hij onvoldoende aannemelijk gemaakt.

Wel is de rechter het met Bram eens dat de executieverkoop niet in zijn huis zal plaatsvinden. Ook haalt de rechter de banken en een tafel uit het beslag.(andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

25 november 2014 Advocaat wil spulletjes Bram Moszkowicz verkopen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.