Lafhartige uitvaartoplichter

doodskist (1)UTRECHT – De officier van justitie eist 15 maanden cel tegen de 43-jarige Arie de V. uit Utrecht. De V. zou als medewerker van een uitvaartonderneming Yarden clienten met wie hij een persoonlijke band opbouwde tienduizenden euro’s hebben afgetroggeld.

adviseur

Als adviseur over uitvaartverzekeringen kwam hij in contact met deze oudere mensen. Hij slaagde erin een 84-jarige dame te bewegen geldbedragen van tussen de 20.000 en 25.000 euro af te geven. Hij regelde haar financiën, bezocht haar in het ziekenhuis en deed boodschappen voor haar.

Toen zij eind 2013 ging dementeren, liet zij hem met haar pasje boodschappen doen. Daarmee werd vier maal op verschillende dagen 1000 euro gepind zonder dat ze daar vanaf wist.  Een 93-jarige man maakte De V.  7.000 euro afhandig.Hij ging een band met hem aan, leende dit bedrag en betaalde niet terug.

vervalsing

Om zijn verweer te onderbouwen had hij documenten ingebracht waaruit zou blijken dat er toestemming zou zijn voor bijvoorbeeld het gebruik van het pasje en de overdracht van het geld. Onderzoek van het NFI heeft uitgewezen dat deze documenten vervalst waren.  De V. was eerder veroordeeld wegens oplichting. Uitspraak 23 december. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.