Raad van Toezicht verliest principezaak over naam advocatenkantoor

orde van advocatenUTRECHT – Het kantoor Utrechtse Schade Advocaten hoeft zijn naam niet te veranderen. De bestuursrechter stelt de Raad van Toezicht van de Orde van advocaten Midden Nederland in het ongelijk in een zaak tegen de Algemene Raad van de Orde van Advocaten.

orde van advocaten

De zaak draait om de naam van het kantoor Utrechtse Schade Advocaten. Dit kantoor draait al onder die naam toen de eigenaar Jan Willem Koeleman zich via de zogenaamde entreetoets aanmeldde bij de orde. De naam kwam er probleemloos door.  Dat bleek een foutje omdat de Raad geografische aanduidingen in namen verbiedt.

boos

Dat verbod op de naam kwam er 8 maanden later. Koeleman was boos en hij maakte bezwaar bij de landelijke orde. Die landelijke orde stelde de advocaat in het gelijk. De naam mocht blijven.

De Utrechtse Raad van Toezicht sleepte vervolgens de landelijke orde voor de bestuursrechter. De bestuursrechter oordeelde dat er door de entreetoets het vertrouwen is gewekt dat de naam was goedgekeurd.  Wordt ongetwijfeld vervolgd.

lees ook

4 september 2014 Een principezaak over de naam van een advocatenkantoor

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.