Jullie zijn zelf psychotisch

utrecht-20120328-00148.jpgUTRECHT – De rechtbank veroordeelt de 37-jarige Martijn van R. tot 110 dagen gevangenisstraf voor het stichten van een brandje op de gesloten afdeling van psychiatrisch ziekenhuis Altrecht op de lange Nieuwstraat in Utrecht op 14 september.

Altrecht

De brand werd ontdekt door het personeel. Martijn geeft alles toe.  Ik moest 30 pillen per dag slikken en daarom heb ik een handdoek in brand gestoken en op een stoel gelegd. Altrechtmedewerkers dachten dat u psychotisch werd, antwoordt de rechter. Jullie zijn zelf psychotisch, zegt Martijn tegen de rechters. Hij lijkt bij weinig te ontploffen

Pieter Baan Centrum

Officier Franken vraagt aanhouding. Zij wil Martijn naar het Pieter Baan Centrum hebben. Ze heeft te weinig informatie om te kunnen eisen. Daar maakt advocaat Kok bezwaar tegen. Martijn zit al 90 dagen in de cel. Daar kom niet veel straf bij, zegt de advocaat, want Martijn heeft een blanco strafblad. Bovendien is het kerst en dan mag iedereen naar huis vindt advocaat Kok.

Waar is thuis voor u, vraagt de voorzitter van de rechtbank aan Martijn. Hij antwoordt dat hij met kerst terecht kan in een beschermd wonen opvang. Dat zien  de rechters blijkbaar niet als kerstmis, want ze laten Martijn niet gaan.-

eis

De rechtbank bepaalt dat de officier gewoon moet eisen. Zij vordert 140 dagen waarvan 30 voorwaardelijk,  Advocaat Kok wil een straf gelijk het voorarrest zodat Martijn met kerst lekker naar de opvang kan.  De rechtbank houdt Martijn binnen tot 5 januari. Daarna kan hij met de rechterlijke machtiging direct terug naar Altrecht. Gelukkig nieuwjaar. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.