Winkels overvaller Amsterdamsestraatweg

zeemanUTRECHT  – De officier van justitie eist 6 jaar gevangenisstraf tegen de 51-jarige Richard van den B. uit NIeuwegein. Deze verdachte zou 2 winkels hebben overvallen aan de Amsterdamsestraatweg in Utrecht.

 

Zeeman

Een Blokker en een Zeeman aan deze normaal zo vredige straat waren het slachtoffer van deze overvaller.  De overval op de Blokker vond plaats op een vrijdag 13 juni 2014  vlak voorsluitingstijd. Bij de overval ging de man met een artikel naar de kassa. Bij de kassa haalde hij een mes tevoorschijn hij pakte twee afroomboxen en contant geld weg. Na een korte achtervolging kon hij worden aangehouden.

Van den B.  kwam ook in beeld voor  overval op de nabijgelegen vestiging van de Zeeman aan de Plantage te Utrecht. Deze overval vond zes dagen eerder plaats en ook in dit geval ging de man naar de kassa om zogenaamd iets af te rekenen en hij trok toen een mes tevoorschijn. Op de zitting bekende Van den B.  de overval op de Blokker te hebben gepleegd maar hij ontkende de overval op de Zeemanvestiging.

De officier zag voldoende overeenkomsten. De officier van justitie rekende het de man aan dat hij bij deze overvallen het personeel en klanten, waaronder een moeder met een kind van één jaar, de stuipen op het lijf heeft gejaagd. En dat alleen om alcohol te kunnen kopen omdat er voetbal op televisie was. De verdachte is vaker veroordeeld. Hij heeft in totaal 33 jaar uitgezeten. Uitspraak 17 december. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.