Bij de reclassering was een taakstraf te koop

werkstraf.jpgUTRECHT – De rechtbank houdt de zaak tegen Casper van de W. en Johannes S. opnieuw aan. Deze 2 werkmeesters van de reclassering zouden tegen betaling taakgestraften hebben laten wegkomen zonder dat ze hun taakstraf uitvoerden.

taakstraf

Dat is een ernstige zaak als het waar is, zegt rechter Van Kalveen. De rechters willen weten of dit hoe vaak dit gebeurd is, want dat scheelt in de straf. Daarom wijzen de rechters een verzoek van advocate Noortje Lina toe.  Volgens Lina is er een alternatieve verklaring voor de contante stortingen op de rekening van haar klant S..

geld

Dat onderzoek mag worden uitgevoerd. S. geeft toe dat hij een paar keer geld heeft gekregen. Hij vertelt dat hij op zijn werk erg onder druk stond. Van der W. ontkent. Hij werkte nooit op vrijdag, luidt zijn excuus. De zaak gaat verder op 2 juni. (andeeverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

18 april 2014 Bij de reclassering is een taakstraf te koop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.