Schaamteloos en lafhartig

utrecht-20120327-00147UTRECHT – Deze verdachte heeft het vertrouwen in de medemens waarvan oudere mensen in toenemende mate afhankelijk zijn ernstig geschaad. Dat valt te lezen over de 43-jarige Arie de V. te lezen in het vonnis van de rechtbank.

prooi

Verdachte heeft zijn slachtoffers kennelijk bewust uitgezocht, deze door hun hoge leeftijd kwetsbare personen als makkelijke prooi gezien, van wie hij zonder veel risico en met eenvoudige middelen geld afhandig kon maken. Hij heeft daar op schaamteloze en lafhartige wijze misbruik van gemaakt en deze mensen van hun spaargeld beroofd.

uitvaartonderneming

De V. was consulent bij uitvaartonderneming Yarden. Hij legde via zijn werk contact met oudere mensen. Hij troggelde deze mensen tienduizenden  euro’s af. De V. krijgt van de rechtbank 9 maanden cel. De officier had 15 maanden geëist.

De V. moet 1 slachtoffer 7000 euro terugbetalen. Maar hij heeft ook nog geluk. Zijn andere slachtoffer bij wie de schade 24.000 euro bedroeg, is ondertussen overleden. Het familielid dat de vordering benadeelde partij heeft opgesteld, is geen erfgenaam en heeft geen recht op de schadevergoeding. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

9 december 2014 Lafhartige uitvaartoplichter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.