Met kerst is Danny niet alleen

kerstklokUTRECHT –Danny is op 15 december geschorst door de rechter commissaris tot de dag voor kerst.  Op 24 december moet hij bij snelrechter Mol  verschijnen wegens 2 winkeldiefstallen.

kerst

Danny heeft een verleden van terugmeldingen en mislukte werkstraffen.  En de angst om met kerst weg te zijn bij zijn moeder en eenzaam en alleen in de cel te zitten is hem blijkbaar op zijn gestel  geslagen.

Er lijkt weinig gevaar want Danny heeft zich aan de schorsingsvoorwaarden  gehouden. Hij heeft contact gezocht met de reclassering en een afspraak gemaakt op 8 januari. Maar Danny heeft duidelijk geen zin om de dag voor  kerst het risico te lopen om de cel in te draaien.

buikgriep

Hij meldt zich vlak voor de zitting telefonisch ziek bij zijn advocate Paul van der Geest.  Dat is niet volgens de regels. Er is geen briefje van de dokter. De rechter moet het doen met de blauwe ogen van de advocate. Advocate Van der Geest vertelt dat ze is gebeld door Danny. Hij  heeft last van buikgriep. Ze is zelfs 2 keer gebeld en Danny klonk volgens de advocate serieus ziek.

Rechter Mol is genadig. Hij bepaalt dat er snel een rapport van de reclassering moet komen. Dan is duidelijk of Danny echt ophoudt met stelen. Danny moet zich op 5 januari voor een andere zaak bij de politierechter in Roermond melden. Op 13 april gaat deze zaak  in Utrecht verder. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.